Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka na cieście kukurydzianym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Składniki
Mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną przesiej do miski, dodaj cukier i masło. Szybko zagnieć. Owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.
Prostokątną lub okrągłą formę natłuść, większą częścią ciasta wylep spód i boki formy. Wstaw znowu do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Spód nakłuj widelcem i podpiecz 10-15 min.
Jabłka umyj i obierz. Pokrój na cienkie plasterki. Podpieczony spód oprósz skrobią kukurydzianą, rozłóż na nim jabłka (możesz je posypać cukrem).
Wierzch ciasta udekoruj pozostałą częścią ciasta pozwijanego jak sznurki. 6 Ciasto wstaw ponownie do piekarnika, piecz jeszcze 30-35 minut, aż wierzch lekko się zezłoci.Źródło: Świat kobiety