Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka makowa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Ciasto: suche przesiej, wymieszaj. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , wyrób. Ciasto podziel na 3 równe części, rozwałkuj. Jabłka zetrzyj na tarce. Podlej wodą, podduś. Wsyp galaretkę i żelatynę, wymieszaj. Ostudź.
Jednym ciastem wyłóż blachę, posmaruj powidłami, potem masą jabłkową, ułóż drugie ciasto, posmaruj masą makową, ułóż śliwki i pozostałe ciasto, ponakłuwaj. Piecz ok. 50 min w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie