Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 92
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę , zasypać cukrem , dodać orzechy (rozdrobnione) i żurawinę (ewentualne zamiast żurawiny można dodać rodzynki) i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę . Następnie dodajemy jajka , mąkę , proszek do pieczenia , sodę i budyń . Wszystkie składniki mieszamy do połączenia (jeżeli będzie za suche dolewamy trochę wody - jeżeli za mokre , mąki ). Wykładamy do blaszki (25cm x 25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st (góra - dół). Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .