Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka smakuje dobrze o każdej porze roku!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1972
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1972
Składniki
Z mąki, cukru, cukru waniliowego, masła małe kawałki, jajka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto włóż na poł godz do lodówki lub zamrażarki .Podziel ciasto na 2 równe części. Jedną część rozgnieć na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Przygotuj mus jabłkowy
Do miski przełóż jabłka dodaj cynamon cukier waniliowy (2 łyżki bułki tartej) wymieszaj i dodaj na ciasto. Drugą polowe ciasta zetrzyj na tartce lub odrywaj małe kawałki. Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec 50-60 min