Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1976
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1976
Składniki
Biszkopt: oddzielić żółtka od białek; żółtka + cukier ubić, do ubitych dodać obie mąki + proszek do pieczenia + 1 łyżka wody, na koniec ubite białka. Piec w 170 st. ok 35-40 min. (ja to piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm) Masa I: jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach wrzucić do garnka i dusić do gorących jabłek wsypać galaretkę i mieszać, aż galaretka się rozpuści. Gorące jabłka wyłożyć na zimny biszkopt. (ja zmodyfikowałam troszkę przepis i przekroiłam biszkopt na pół i przełożyłam jabłkami , troszkę zostawiając na wierzch.) Masa II: 6 łyżek kaszy manny + cukier waniliowy roztrzepać w szklance mleka, 2 szkl. mleka zagotować na gotujące mleko wlać kaszę - ugotować i wystudzić. Margarynę utrzeć i dodać ugotowaną kaszę + sok z cytryny. Masę wyłożyć na wystudzone jabłka, całość polać polewą czekoladową.