Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, dobre ciasto, idealne do kawy ;)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Składniki
Suche składniki złączyć w misce i dokładnie wymieszać, podzielić na dwie części
Borówki zblendować.Dodać łyżeczkę cukru.Połowę ciasta wysypać na wyłożoną papierem blaszkę i wyłożyć na nie masę borówkową.Zasypać resztą ciasta i starkować margarynę/masło na wierzch. Piec w 180 stopniach około 50-60 minut Po wyciągnięciu i ostygnięciu rozprowadzić na wierzchu ubitą śmietankę 30%