Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczny keks"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4894
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 879
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4894
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 879
Składniki
Przesiej mąkę, przygotuj bakalie. Jeśli masz gotową mieszankę keksową, pokrój ją na mniejsze kawałki, wymieszaj z 1-2 łyżkami mąki i odstaw na bok.
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dalej, miksując na najwyższych obrotach i dodając po jednym żółtku. Do ubitej masy wsypuj stopniowo mąkę, miksując na najniższych obrotach. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy i wymieszaj drewnianą łyżką. Sodę połącz z mlekiem i dolej do masy. Dodaj bakalie.
Ciasto przełóż do przygotowanej keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Piecz w temp. 180 stopni C ok. 60 minut. Po ostygnięciu udekoruj według uznania.Źródło: Tele Tydzień