Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne domowe ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta, można upiec je wcześniej i przechowywać w szklanym lub metalowym pojemniku.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól i wymieszaj.
W drugiej misce utrzyj na gładko masło z cukrem, dodaj jajko i chwilę zmiksuj wszystko razem.
Wsyp suche składniki i pokrojoną czekoladę, wyrób ciasto . Z ciasta odrywaj małe kawałki ciasta i formuj kulki i lekko spłaszcz. Na kratkę połóż papier do pieczenia i ułóż pieguski w odstępach.
Piec około 15 minut w temperaturze 180 st. do zrumienienia ciasteczek. Polecam.