Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczny stół.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Cukier, masło , mleko, czekoladę, kakao i przyprawę korzenną podgrzej do rozpuszczenia, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj wystudzoną masę czekoladową, a następnie dodaj przesianą mąkę z sodą. Wymieszaj.
Papilotki na muffinki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 25 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.