Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świąteczne ciasteczka po 3. roku"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 62
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 62
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, żółtka, masła, cukru, kakao, cynamonu oraz wanilii i wstaw je do lodówki na około 2 godziny.
Po wyjęciu z lodówki ponownie zagnieć ciasto.
Rozwałkuj je i wycinaj foremkami dzwoneczki lub gwiazdeczki. W połowie ciastek wytnij w środku takie same tylko mniejsze kształty. Ciastka piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 15 min. 5. Gdy wypieki już ostygną, na ciastka bez dziurek nałóż polewę, a potem na wierzch połóż ciastka z wyciętymi kształtami. Na koniec wypełnij otworki polewą.Źródło: Mam dziecko