Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Surówka z serkiem wiejskim"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
czas ok. 25 min; porcja – 270 kcal, cena 4 zł
Marchewki i fasolkę oczyść. Wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj. Odlej na sicie, przelej zimną woda i pozostaw do osączenia. Zimne warzywa pokrój na kawałki.
Ciasto francuskie rozwiń, ułóż na blasze, pokrój w grubsze paski. Każdy posmaruj olejem, oprósz delikatnie solą oraz mieloną słodką papryką. Blachę wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 200 st. na złoty kolor.
Serek wiejski przełóż do miseczki. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, drobno posiekaj. Dodaj do serka, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Mieszankę sałat opłucz pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Porwij listki na mniejsze kawałki. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki.
Wymieszaj z sałatą, fasolką oraz marchewką. Dopraw solą. Podawaj z serkiem oraz chrupiącymi kawałkami ciasta francuskiego.Źródło: Świat kobiety