Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten piekę, bo najbardziej smakuje w jesienne wieczory. Piekę go także jako tradycyjne ciasto na każde święta. W moim domu wszyscy uwielbiają ten sernik za jego puszystoć i delikatność. Jest rewelacyjny. Polecam.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Łączę ze sobą żółtka i białka i dodaję do nich cukier. Ucieram na puszystą masę.
Dodaję tę masę jajeczną do twarogu i dalej ucieram.
Dodaję resztę składników: olej, śmietanę , zapach, proszek do pieczenia (dzięki któremu sernik po upieczeniu nie opada mocno) i budynie. Na koniec trochę mieszam łyżką tak aby wpuścić do sernika trochę powietrza.
Blaszkę o wymiarach 20x25 cm lub tortownicę o średnicy 24 cm wykładam papierem do pieczenia.
Na nim układam okrągłe biszkopty i wylewam masę serową.
Piekę 60 minut w 175 st.C (góra-dół). Smacznego!