Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i łatwe w przygotowaniu :-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
mąkę przesiac na stolnicę dodać szklanke cukru,opakowanie cukru waniliowego ,aromat pomaranczowy pare kropel ,proszek do pieczenia ,margarynę,2całe jaja i 2 żółtka ,smietanę ,zarobic ciasto wstawic do lodówki .
truskawki -usunąc szypułki umyć i pokroić na drobne częsci .
połowę ciasta wyłozyć na tortownicę /30 cm/ ponakłuwać zwilzonym w ciepłej wodzie widelcem.
truskawki przełozyc do miski wsypac 1/2 szklanki cukru,cukier waniliowy-opakowanie oraz bułkę tartą,dokładnie wymieszac ,przełozyc na ciasto.
pozostałe białka ubić ze szczypta soli ,jak juz piana bedzie twarda dodać resztę cukru i jeszcze przez chwilę ubijąc,dodać kokos i delikatnie wymieszać,mase wyłozyc na truskawki. przykryc druga czescia ciasta która równiez ponakłuwac widelcem.piec 45 min w temp 180st.
po upieczeniu posypac obficie cukrem pudrem .ciasto zachowuje długo swiezosc jesli jest przechowywane np pod przykrywa do tortów :-) Smacznego.