Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel ze śliwkami dla wybrednych"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wsyp mąkę, sól, wbij jajko, wlej mleko, dodaj ocet i masło. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 20 minut. Śliwki pokrój na połówki, usuń pestki, pokrój.
Ciasto rozwałkuj cienko, posmaruj stopionym masłem i posyp bułką tartą. Wyłóż śliwki, posyp cynamonem i zwiń w rulon. Posmaruj łyżką rozpuszczonego masła i piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień