Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z kruszonką z marcepanu"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 1,50 zł
Drożdże mieszamy z 10 g cukru. Do 500 g mąki dodajemy jajko, 50 g cukru, mleko i zagniatamy na gładkie ciasto. Posypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.
300 g mąki, 150 g cukru, masło, marcepan siekamy, łączymy ze sobą i wyrabiamy, aby powstała kruszonka.
Ciasto rozwałkowujemy, a następnie kroimy na 2 prostokąty. Każdy smarujemy kremem i posypujemy migdałami.
Zwijamy prostokąty ciasta dłuższym bokiem, a następnie ruloniki zaplatamy ze sobą.
Strudel przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy marcepanową kruszonką i pieczemy 20 minut w 200oC.Źródło: Rewia