Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z jabłkami z Ziemi Lubuskiej"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Z Ziemi Lubuskiej
Mąkę przesiej, połącz z cynamonem. Dodaj posiekaną margarynę i rozetrzyj z mąką, aż powstaną małe grudki. Dodaj cukier, rozrobione w wodzie drożdże, mleko, jajko. Zagnieć ciasto, odłóż nakryte w ciepłe miejsce. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Nadzienie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Połącz z cukrem, bułką, cynamonem i rodzynkami. Ciasto rozwałkuj na prostokąt ok. 50x40 cm. Posmaruj połową masła, rozłóż nadzienie. Zwiń, przełóż na blachę, polej resztą masła.
Piecz 25-40 min (zależnie od grubości), aż z się zezłoci. Upieczone ciasto wyjmij, ostudź i dowolnie udekoruj, np. cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety