Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z gruszkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli. Wodę wymieszaj z olejem i jednym jajkiem, wlej do mąki. Zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na ok. 30 minut.
Twaróg utrzyj na gładką masę z masłem, cukrem, dwoma jajkami i proszkiem budyniowym. Gruszki obierz, oczyść, miąższ pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Ciasto rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt. Delikatnie rozciągnij go, przesuwając pod plackiem dłonie od środka na zewnątrz.
Placek posmaruj 4 łyżkami stopionego masła. Rozsmaruj masę serową i rozłóż gruszki. Zwiń. Uformuj strudel, końce zawiń pod spód.
Ciasto ułóż na blasze szwem do dołu. Wierzch posmaruj resztą masła. Piecz 50 minut w temp. 190 °C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj