Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel z czerwoną kapustą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kapustę myjemy i szatkujemy na cienkie paski. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę, podlewamy wodą, wsypujemy rodzynki, goździki, kminek, chili, doprawiamy pieprzem i solą. Obieramy jabłko, kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty. Wszystko dusimy ok. 15 minut. Na koniec zagęszczamy mąką. Odstawiamy do ostudzenia.
Roztapiamy masło. Ciasto wyjmujemy z opakowania, delikatnie rozwałkowujemy. Dzielimy na dwie części. Do ostudzonej kapusty dodajemy pokruszony ser feta, mieszamy. Farsz rozkładamy na cieście, zostawiając kawałek, który smarujemy masłem, zwijamy. Strudel układamy łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Górę smarujemy masłem i posypujemy orzechami. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180oC na jasnozłoty kolor. Strudel kroimy na dwucentymetrowe kawałki i podajemy z różnymi sosami.
Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji ok. 1,50 zł.
Wartość odżywcza porcji 280 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 22 g.Źródło: Rewia