Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel śliwkowo-makowy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 238
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 238
Składniki
Mielony mak zalej mlekiem i gotuj mieszając. Zdejmij z ognia, zmieszaj z biszkoptami, rumem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nadzienie dopraw cukrem do smaku. Ciasto francuskie rozwałkuj na blacie wysypanym mąką, nałóż nadzienie makowe i śliwki bez pestek. Brzegi ciasta zwiń, zawiń ciasto w roladę i dobrze zlep brzegi.
Roladę przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 35-40 minut. Upieczony strudel posyp cukrem.
Czas przygotowania: 70 minut 480 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień