Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel jabłkowy z sosem czekoladowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj je z ricottą, cukrem pudrem i imbirem.
Rozpuść masło i posmaruj nim rozmrożone płaty ciasta francuskiego. Podziel masę jabłkową na 6 porcji i ułóż na krótszych brzegach ciasta. Zawiń kolejno strudle. Posmaruj po wierzchu resztą masła, posyp migdałami. Wstaw do piekarnika, piecz 20 minut.
Wymieszaj i rozpuść na małym ogniu czekoladę, śmietanę, esencję i brązowy cukier. Gotuj 5 minut, aż powstanie gładki sos. Polej nim gorące strudle.
Dla 6 osób, czas 45 min, 4 zł porcja, 712 kcal.Źródło: Olivia