Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowa strucla z makiem pyszna, lekka, idealna.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 274
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 274
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy dołek i wkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru, odrobinę soli i trochę ciepłego mleka. Mieszamy i czekamy aż drożdże podrosną. Dodajemy ciepłe mleko, roztopione masło, cukier i jajka. Wyrabiamy dokładnie ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wykładamy na stolnicę wysypaną mąką i dzielimy na 4 części. Zagniatamy każdą część i wałkujemy na kwadrat wielkości blachy w piekarniku. Masę makową wyjmujemy z puszki i dodajemy 2 jaka, dokładnie mieszamy. Układamy masę makową na rozwałkowane ciasto i zwijamy strucle. Strucle zawijamy w papier do pieczenia ( robimy w papierze małą zakładkę bo ciasto urośnie) i wstawiamy do piekarnika, Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 40 minut. Z podanych składników otrzymamy 4 strucle makowe.