Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 2 większe 3 mniejsze.Ja nie jestem dobra w ciastach więc nie zawsze wychodzą ale to zawsze się udaje.Przepis z jakiejś gazety.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7764
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7764
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Składniki
Mak ugotować(1h)3 razy zemleć z cukrem dodać stopione masło,pozostałe składniki pianę z białek.
Drożdże rozetrzeć z częścią cukru,częścią mleka i częścią mąki odstawić do wyrośnięcia.Resztę mleka zagotować i zaparzyć resztę mąki dodać drożdże ubite na parze żółtka i pozostałe składniki oprócz masła zagnieść luźne ciasto.Na koniec dodać roztopione przestudzone masło i skórkę cytrynową .Wyrabiać aż zacznie odchodzić od ręki,odstawić do wyrośnięcia.
Podzielić na trzy części rozwałkować na papierze do pieczenia nałożyć mak zwinąć włożyć do blach lub zawinięte w papier piec 45-50 min w 200 stopni. Po wystygnięciu polać lukrem i posypać skórką.