Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto truskawkowe z pysznych świeżych truskawek.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Składniki
Upiec biszkopt.
Masa: jajka ubijać na parze z cukrem kryształem , potem ubijać n zimno, utrzeć masło z margaryną, dodawać ubite jajka , ucierać.
Włożyć do przygotowanej formy biszkopt, na niego masę, na masie ułożyć truskawki.
Ubić 1/2 litry śmietany 30% z cukrem pudrem i dodać 1 czubatą łyżkę żęlatyny rozpuszczonej w 1/2 szkl. wody. Następnie zalać szybko truskawki . na wierzch gotujemy dwie galaretki poziomkowe .