Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto/deser zwany także kaszakiem gdyż głównym jego składnikiem jest kaszka manna. Ciasto bez pieczenia, proste i pyszne:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Blaszkę wykładamy herbatnikami / u mnie wyszło 5 szt x 4 szt/. Do rondelka wkładamy masło, cukier i wlewamy mleko i zagotowujemy. Następnie powoli wsypujemy kaszkę i przesiane kakao i energicznie mieszamy by nie powstały grudki. Jeszcze chwilkę gotujemy by masa miała konsystencję gęstego budyniu. Gotową masę przekładamy na herbatniki, wyrównujemy powierzchnię i przykrywamy drugą warstwą ciastek lekko dociskając. Polewa: masło przekładamy do rondelka i podgrzewamy je. Gdy się stopi dodajemy cukier puder i kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników. Jeśli polewa się zważy dodajemy mleko i ponownie energicznie mieszamy. Polewą dekorujemy wierzchnią warstwę herbatników. Ciasto odstawiamy na godzinkę do schłodzenia.