Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i smaczne ciasto na deser.Lubię takie babcine przepisy,wprawiają w dobry nastrój:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.Orzechy posiekać drobno.Jabłka i orzechy wrzucić do miski,wymieszać,zasypać cukrem i odstawić na pół godziny.
Jajka wymieszać z olejem,wlać do jabłek.Mąkę przesiać z proszkiem i sodą,wymieszać dokładnie i wsypać do jabłek.Starannie wymieszać.Przelać do prostokątnej formy o wymiarach 20x25 cm.Piec w temperaturze 180 st.C przez 45 minut.