Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staromodne babeczki z budyniem to proste połączenie ciasta kruchego i budyniu czekoladowego. Przygotowuje się je bardzo szybko. Są przy tym bardzo smaczne. Staromodne babeczki z budynie to nie wątpliwe jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa. Zamiana na krem czekoladowy sprawiła, iż te tradycyjne babeczki nabrały zupełnie innego aromatu i smaku.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13909
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10257
Szybka i smaczna
Odsłon: 13909
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10257
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Chłodzimy co najmniej dwie godziny w lodówce. Ciasto wałkujemy. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdy kawałek ponownie wałkujemy. Wykrawamy z niego wierzch naszej babeczki. Z pozostałego ciasta wylepiamy brzegi foremki. Budyń czekoladowy: Wrzącą wodą zalewamy gotowy budyń czekoladowy. Studzimy. Na podpieczone babeczki układamy po łyżce gotowego budyniu. Przykrywamy wyciętym krążkiem. Dobrze zlepiamy babeczki. Babeczki pieczemy około 10 minut w 190 stopniach. Ostrożnie wyjmujemy z foremek, jak jeszcze są ciepłe. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.