Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladową masą i orzechami!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 86
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 86
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia, olej i ocet- mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Forma 25/36. Wkładka: Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem pudrem. Do piany dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, miód i orzechy włoskie- mieszamy, pieczemy na blasze wyłożonej papierem do 45 minut. Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem pudrem. Dodajemy kakao, mąkę pszenną i gorące ugotowane mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Studzimy. Łączymy z utartym masłem i spirytusem do smaku. Przełożenie: Biszkopt -połowa masy -wkładka -połowa masy -biszkopt -polewa- wiórki kokosowe