Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śnieżne bezy"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
4 schłodzone białka wbij do metalowej miski i ubijaj na sztywno razem z 10 dag cukru kryształu w gorącej kąpieli wodnej około 5 minut. Odstaw miskę. Wsyp resztę cukru kryształu, dodaj łyżkę soku z cytryny. Ubijaj razem 2-3 minuty.
Do ubitej piany dodaj 4 dag cukru pudru oraz zmielone migdały. Starannie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Na pokrytą pergaminem blachę wyciskaj niewielkie bezy. Piecz je około 45 minut w temp. 120 st. Wyjmij z piekarnika, dosuszaj kilkanaście minut.
Ostatnie białko utrzyj z łyżką soku z cytryny oraz resztą cukru pudru na gładki lukier. Podziel go na dwie części. Jedną połącz z niebieskim barwnikiem spożywczym. Wysuszone beziki dekoruj lukrem.
Czas ok. 80 min; porcja – 70 kcal, cena 30 gr.Źródło: Świat kobiety