Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 157
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 157
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Składniki
Wykonanie ciasta: utrzeć margarynę z cukrem pudrem. Dodać żółtka, ciągle mieszając. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, amoniak i odrobinę wanilii.
Z białek ubić pianę i lekko wymieszać z resztą. Podzielić ciasto na 3 części i upiec placki: biały bez dodatków, do drugiego dodać orzechy mielone, a do trzeciego kakao. Piec w temp. 180st. przez 30 min.
Wykonanie masy: śnieżkę ubić z mlekiem. Dodać tężejącą galaretkę czerwoną, rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Podobnie ubić drugą śnieżkę, dodając żółtą galaretkę.
Przełożenie placka: białe ciasto - masa czerwona - ciasto orzechowe - masa żółta - ciasto kakaowe. (ja zrobiłam odwrotnie białe ciasto, kakaowe a na wierzch orzechowe)