Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowy porzeczkowiec- proste smaczne ciasto z dodatkami!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy pod koniec wsypujemy cukier i galaretkę mieszamy i studzimy.
Warstwa porzeczkowa: Galaretki rozpuszczamy w soku. Śmietankę ubijamy do ubitej dodajemy tężejącą galaretkę porzeczkową. Przełożenie: Biszkopt- jabłka- pierniczki-warstwa porzeczkowa- rodzynki polane rozpuszczonym na ogniu kajmakiem