Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Upiec biszkopt,lub gotowy.
Galaretki rozpuścić osobno wg. przepisu. Gdy stężeją pokroić w kostkę.
Cukier kryształ i puder rozpuścić w mleku i lekko podgrzać.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody i połączyć z mlekiem i cukrem.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,dodać jogurt,mleko z żelatyną,pokrojoną galaretkę i wymieszać.
Biszkopt ułożyć w foremce,wylać masę na biszkopt i wyrównać. Wstawić do lodówki.