Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Kruszonka Mąkę przesiej z proszkiem, dodaj cukier, masło i żółtka, zagnieść kruszonkę. Podziel na pół.
Białka ubij z cukrem i szczyptą soli, dodaj budynie a następnie śmietany, delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż pół kruszonki, wyrównaj i lekko dociśnij, wylej masę śmietanową, na wierzch wysyp pozostałą kruszonkę.
Piec w temperaturze 180 st. około 40-45 minut do zrumienienia kruszonki. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.