Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 257
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1149
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 257
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1149
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Tortownicę posmarować margaryną.Rozpuścić galaretkę zieloną w 1/2 szklanki gotującej wody.Lekko ostudzić i zmoczyć w niej biszkopty.Wyłożyć nimi tortownicę,resztę zostawić na przełożenie w środku ciasta.Otworzyć puszkę ananasów -odlać sok do szklanki i dopełnić wodą.Wlać do garnka,wsypać 2 łyżki cukru,2 galaretki ananasowe i zagotować.Galaretkę lekko schłodzić,aby była zimna,ale nie ścięta.Ubić litr śmietany na sztywno,wlać do niej galaretkę i wymieszać.Wylewać warstwami do tortownicy:1warstwa śmietany ,na ułożone uprzednio biszkopty w tortownicy, na nią ułożyć pokrojone ananasy posypane rodzynkami.2 warstwa śmietany,na nią położyć biszkopty posypane orzechami,3 warstwa śmietany na wierzch.Na nią wyłożyć masę ze śnieżki( 2 śnieżki ubić w 1 szklance mleka).Na masę można ułożyć resztę ananasów, rodzynek orzechów i posypać wiórkami kokosowymi.Życzę smacznego