Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śmietankowy placek pod kruszonką"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Ciasto: zagnieć (powinno wyjść jak na kruszonkę). Owiń folią, włóż do lodówki.
Krem: śmietany zmiksuj z cuk rem pudrem. Dodaj wiórki kokosowe, wsyp budyń i proszek do pieczenia, wymieszaj. Białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj do kremu, delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół. Na blachę wyłóż jedną część pokruszonego ciasta. Wlej krem, rozsmaruj. Na wierzch pokrusz resztę ciasta. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu udekoruj ulubioną polewą lub posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych niedaleko Włocławka</strong>
czas przygotowania75 min ilość porcji10 cena za porcję2 złŹródło: Chwila dla Ciebie