Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietankowy jabłecznik"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 354
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 58
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 354
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 58
Składniki
Biszkopt: żółtka utrzyj z cukrem, dodając przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubij, dodaj do ciasta, wymieszaj. Wlej na blachę, piecz 30 min w temp. 180°C.
Masa jabłeczna: jabłka zetrzyj na tarce, podsmaż z galaretkami, cynamonem i cukrem. Ostudź, posmaruj zimny biszkopt.
Masa śmietankowa: galaretki rozpuść w 300 ml wody, schłodź. Przegotowane zimne mleko zmiksuj z bitą śmietaną. Rozsmaruj na cieście. Wstaw na noc do lodówki.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie