Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietankowy brzoskwiniowiec"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anita Długołęcka z Korniewa</strong>
Brzoskwinie umyj, pokrój na plasterki ok. 1 cm (poza sezonem możesz użyć tych z puszki).
Jajka ubij z cukrami. Ubijając, dodawaj stopniowo po łyżce śmietany i przesianej mąki z proszkiem do pieczenia. Dodaj kilka kropli aromatu śmietankowego, dokładnie utrzyj.
Ciasto przelej do tortownicy o śr. 26 cm. Na wierzchu ułóż ciasno jeden obok drugiego plasterki brzoskwiń. Piecz 50-60 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie