Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladę zrobicie w kilka chwil, jest bardzo delikatna, rozpływa się w ustach. mamy tu klasyczne smaki jak krem śmietankowy, biszkopty, truskawki.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20534
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 250
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20534
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 250
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy zacznie gęstnieć ale jeszcze nie będzie w pełni ubita dodajemy serek mascarpone i wszystko ubijamy do uzyskania gęstego kremu.Na ściereczkę dajemy folię, na folii układamy namoczone w mleku podłużne biszkopty (prostokąt 4x8szt) 4 biszkopty długość, 8 biszkoptów szerokość.
Na biszkopty wykładamy 2/3 kremu (zostawiamy resztę do posmarowania rolady i dekoracji) Następnie na dłuższym boku układamy koło siebie truskawki
Zwijamy roladę pomagając sobie folią (odsyłam do filmu by zobaczyć jak to zrobić) Ja dużą roladę podzieliłam sobie na dwie mniejsze Roladę wstawiamy do lodówki na około godzinę i po tym czasie dekorujemy ją smarują kremem, dekorując truskawkami i roztopioną czekoladą