Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mojej bratowej z Bieszczad. Sernik jest super słodki i smaczny.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Wykonanie kruszonki: Masło rozpuścić razem z kakao, wystudzić i połączyć razem z pokruszonymi biszkoptami i chałwą.
Wykonanie masy serowej: Ser zmielić trzykrotnie, przełożyć do szerokiego garnka i smażyć na bardzo małym ogniu. Wbić jajka, dobrze połączyć z serem, wsypać cukier i dodać kawałki masła. Podgrzewać bardzo powoli i mieszać do połączenia się składników. Budyń rozpuścić w mleku, wlać do sera i nadal mieszając podgrzewać aż pokażą się pęcherzyki. Następnie przestudzić, dodać drobno pokruszone herbatniki i wymieszać.
Składanie sernika: Formę o wymiarach 24x28 cm obsypać kruszonką z biszkoptów i przelać przygotowany ser, po czym wstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę razem połączyć, następnie zagotować cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia i dodać żelatynę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody, ostudzić i polać sernik.