Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszka to owoc który rzadko wykorzystywany do pieczenia,polecam gdyż jej aromat i smak sprawiają ,że ciasto smakuje wyśmienicie.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1985
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1985
Składniki
Masło roztopić.Mąkę proszek do pieczenia ,kakao wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem.Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi,dodać stopniowo masło i dżem .Wszystko dokładnie wymieszać.
Blaszkę 36x 25cm wyłożyć papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Ciasto wyłożyć do blaszki .3 gruszki obrać podzielić na ćwiartki ,ułożyć na cieście.Wstawić do piekarnika i piec 35 min. lub do suchego patyczka.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody.4 gruszki obrać i przygotować mus ,blendując je.Gdy galaretki zaczną tężeć ubić śmietanę na sztywno,dodać mus, tężejącą galaretkę.Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto.