Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słoneczna rolada z sokiem pomarańczowym"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Do żółtek wsyp cukier, dodaj kilka kropli aromatu cytrynowego i żółtego barwnika, utrzyj mikserem. Potem stopniowo dosypuj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Dodaj pianę z białek, wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę biszkoptową. Piecz 8 min w temp. 180° C. Gorące ciasto przełóż na ściereczkę oprószoną 2 łyżkami cukru pudru. Zdejmij papier i zwiń ciasto w roladę.
Szklankę soku pomarańczowego wymieszaj z proszkiem budyniowym, cukrem i mąką ziemniaczaną. Pozostały sok zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wlej zawartość szklanki. Gotuj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Wystudź.
Masło utrzyj mikserem i stopniowo dodawaj do niego zimny budyń. Ostudzoną roladę rozwiń i posmaruj kremem budyniowym, zwiń z powrotem. Owiń folią i włóż do lodówki na 2-3 godz. Tuż przed podaniem roladę oprósz cukrem pudrem.
40 minut Porcja: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie