Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...improwizacja na pochmurne dni :-)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Rozrobić galaretki i odstawić do ostygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem.Dodać olej,napój,zapach,proszek do pieczenia,barwnik i mąkę.Miksować kilka minut.Białka ubić na sztywną pianę i zmiksować wszystko na jednolitą masę.Przełożyć ciasto do tortownicy (26cm) , wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec 45 min.
Na ostudzone ciasto wyłożyć plastry ananasów.W środek każdego nałożyć tężejącą pomarańczową galaretkę i wstawić do lodówki.Po ok 20 minutach zalać wszystko tężejącą cytrynową galaretką.Odstawić na noc do lodówki.
Kroić ciasto po obwodzie ananasów...tym sposobem uzyskamy upragnione słoneczko w deszczowe dni... ;-)
SMACZNEGO