Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słone ciasto warzywne"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Mąkę wymieszaj z rozdrobnionym, zimnym masłem. Wbij jajko, dodaj mleko, sól i zagnieć ciasto. Owiń je folią i odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Bakłażana, pomidory i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż warzywa.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Spód nakłuj widelcem. Następnie wyłóż warzywa. Całość zalej jajkiem roztrzepanym ze śmietaną. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 40 minut. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką.Źródło: Na żywo