Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chlebek jest prosty i nie można go zepsuć. Warto go przygotować, bo chlebek jest pyszny, cudownie pachnie cynamonem. To idealna propozycja na dobre rozpoczęcie dnia.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Połączyć ze sobą suche składniki czyli cukier, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugim naczyniu połączyć składniki wilgotne czyli mleko, olej i jajko. Następnie dodać do nich suche składniki i dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Na koniec do masy dodać pokrojone banany oraz rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać na wyłożoną papierem blachę - keksówkę i wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Chlebek bananowy piec przez ok. godzinę. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika, należy pozwolić ciastu ostygnąć w piekarniku.