Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodka tarta z gruszką"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 450
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13168
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 450
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13168
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Śmietanę mieszamy z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki obieramy, kroimy na pół, usuwamy środki z pestkami. Wypukłą stronę gęsto nacinamy (nie do końca, w środek można dać na przykład owoce kandyzowane).
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Pieczemy 15 minut w formie do tart w temperaturze 200 stopni.
Na podpieczony spód wylewamy masę śmietanową. Układamy gruszki. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy jeszcze 40 min w temp. 180 stopni. Zimne ciasto dekorujemy.Źródło: Rewia