Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to smak dzieciństwa i to jest pierwszy deser który kiedyś dawno zrobiłam samodzielnie. Dzieci bardzo go lubią!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Orzechy lekko podsmażyć na suchej patelni, wystudzić i drobne posiekać.
Biszkopty zmielić.
W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Można dodać troche koniaku albo wódki, albo likieru czekoladowego lub kawowego (w przypadku jeżeli deser nie dla małych dzieci).
Jeżeli masa będzie za rzadka dodajcie jeszcze zmielonych biszkoptów, a jeżeli za gęsta, dodajcie zagęszczone mleko.
Z czekoladowej masy zformować "kiełbaske", zawinąć w folię aluminiową, dać do zamażarki na parę godzin do utwardzenia.