Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowe ciasto z kruszonką"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 539
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 539
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Do kefiru wsyp kaszę, wymieszaj, dodaj cukier i jajka, zmiksuj na małych obrotach. Odstaw na godzinę. Ze składników na kruszonkę zagnieć ciasto, zawiń w folię, włóż do lodówki.
Śliwki wymieszaj z cukrem, odstaw. Zlej sok, dodaj do niego mąkę ziemniaczaną. Zagotuj, wymieszaj ze śliwkami.
Do ciasta dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę, na wierzchu ułóż śliwki. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Wyjmij ciasto, wierzch posyp startą kruszonką, piecz 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień