Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kruche ciasto ze śliwkami oraz bezą migdałową. Szybkie i proste w przygotowaniu, pięknie wygląda, idealne na każdą okazję. Można zabrać kawałek do pracy czy szkoły.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem dodaj masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj na wielkość blachy, ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180st.
Śliwki opłukaj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż na podpieczonym cieście skórką do dołu i posyp cynamonem.
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę dodaj budyń. Beze delikatnie rozłóż na śliwkach wierzch posyp płatkami migdałowymi.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe. Gorąco polecam. Smacznego.
Kawałek ciasta możesz zabrać w pudełeczku do pracy czy szkoły. Z przyjemnością zjedz go w czasie przerwy.