Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczone śliwki węgierki w kruchym cieście z pianką cytrynową.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 188
Składniki
Śliwki myjemy, osuszamy i drylujemy przecinając każdą na równe połówki. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wyłożone dno formy ciastem układamy połówki śliwek. Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych owoców. Wierzch warstwy piany posypujemy startym na dużych oczkach zamrożonym ciastem. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy i ostudzone możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!