Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Z mąki, cukru, cukru wanilinowego, żółtek i posiekanego zimnego masła, zagnieść energicznie ciasto. Podzielić na 2 porcje, jedną z nich zagnieść z kakao i śmietaną. Z każdej porcji ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, chłodzić około 30 minut. Każdą z porcji ciasta rozwałkować na kawałku folii aluminiowej na prostokąt. Następnie oba ciasta ułożyć na sobie. Zawinąć ciasto w wałek wzdłuż dłuższego boku. Roladę zawinąć w folię i chłodzić min 30 minut.
Roladę pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 cm i ułożyć na blasze pokrytej pergaminem. Piec 15 minut w 180 stopniach.