Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie w sosie miodowo- piernikowym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Śledzie wkładam do mleka, odstawiam na 24 godz. Miód zagotowuję z zielem angielskim, cynamonem, goździkami, kardamonem, pieprzem.
Cebulę wkładam na 2 min do wrzątku, przelewam zimną wodą, kroję w kostkę. Skrapiam sokiem z cytryny, posypuję tartą skórką.
Piernik ścieram na tarce, mieszam z oliwą, cebulą, ostudzonym sosem. Śledzie układam na półmisku, zalewam sosem, przykrywam folią, wstawiam na noc do lodówki.Źródło: Kobieta i życie